Zand RecyclingEagle BurgmannUnited RentalsMTOF milieutechniekAuma Benelux BVSPX FLOWMerrem & LaporteGrundfos NederlandBoode BV Waterwell SystemsOranjewoudQM Environmental Services LtdBar Instruments
KSB NederlandAll SolutionsASVDunlop HifexAKD Advocaten en NotarissenWatson MarlowEngineering BVXylem Water Solutions Nederland BVTENTE NV

KSB integreert website, webshop en productcatalogus in één omgeving

KSB integreert website, webshop en productcatalogus in één omgeving



Juli 2020 - Pompen-en afsluiterproducent KSB heeft de website www.ksb.nl volledig vernieuwd en geïntegreerd met een nieuw e-commerce platform. Door de integratie hebben klanten in één omgeving toegang tot website, webshop en productcatalogus. Productinformatie en bestelprocessen zijn zo samengebracht op één modern platform. De KSB website is geheel responsive en dus ook op smartphone of tablet volledig functioneel. De website is in twee talen uitgevoerd, waarbij de klant kan switchen tussen Nederlands en Engels.



Met de geïntegreerde webshop wordt de aanschaf van KSB-producten nog eenvoudiger.  Om gebruik te kunnen maken van de website is toegang tot MyKSB noodzakelijk. Hiervoor kunnen gebruikers zich registreren via de website.



Via de webshop kunnen klantspecifieke productinformatie alsmede CAD-tekeningen en technische gegevens in één oogopslag worden bekeken. Ook de voorraad, levertijden en prijsinformatie zijn nu via de website inzichtelijk. Met KSB’s expertise van OCI- en EDI-interfaces kunnen het offerteproces en de order- en dataverwerking tussen KSB en haar klanten verder worden verbeterd en versneld.  De productdata kunnen daarbij in de inkoopsystemen van klanten worden opgenomen voor naadloze informatieoverdracht en bestelprocessen. De bestelling, facturering, bestelbevestiging en beschikbaarstelling van het leveringsbewijs zijn zo geheel elektronisch via de inkoop- of ERP-systemen van de klant uit te voeren.



Bovendien weten klanten zich zo verzekerd van customer support die altijd binnen handbereik is. Dubbele gegevensopslag en -verwerking worden daarbij voorkomen. Dat vermindert de kans op fouten en geeft de klant volledige transparantie van alle lopende zakelijke transacties. De gegevensbeveiliging en cyber security zijn door middel van versleutelingstechnologie over de hele procesketen gegarandeerd.



Overigens heeft de bezoeker ook zonder account al een schat aan informatie binnen handbereik via de productcatalogus. Hiermee kan de gebruiker niet alleen productinformatie oproepen, maar ook doorsnedetekeningen, materiaalnummers, technische gegevens en grafieken.



Met de nieuwe website heeft de gebruiker 24/7 een persoonlijke digitale adviseur voor het complete KSB pakket ter beschikking. Behalve in Nederland is de website ingevoerd in tal van andere landen, zoals Zweden, Oostenrijk, Zwitserland, Finland en Slovenië. In de komende tijd zal dat wereldwijd het geval zijn.



KSB is een van ’s werelds meest vooraanstaande producenten van pompen, afsluiters en bijbehorende systemen voor industrie en gebouwentechniek, water- en afvalwaterbeheer alsmede energietechniek en mijnbouw. Het concern is met eigen verkooporganisaties, productie- en servicebedrijven op alle continenten vertegenwoordigd. De Nederlandse dochteronderneming KSB Nederland is gevestigd in Zwanenburg.