Zand RecyclingEagle BurgmannUnited RentalsMTOF milieutechniekAuma Benelux BVSPX FLOWMerrem & LaporteGrundfos NederlandBoode BV Waterwell SystemsOranjewoudQM Environmental Services LtdBar Instruments
KSB NederlandAll SolutionsASVDunlop HifexAKD Advocaten en NotarissenWatson MarlowEngineering BVXylem Water Solutions Nederland BVTENTE NV

Prototype Exalto – Poly Products 20-10-2022

Prototype Exalto – Poly Products 20-10-2022

 

‘Licht, brandwerend en snel geleverd’

In aanloop naar de Innotrans beurs over transport technologie, was Exalto Wiper Technologies uit Hardinxveld-Giessendam op zoek naar een alternatief. De ‘klassieke’ roestvrijstalen tankjes voor ruitenwisservloeistof in treinen brengen namelijk een aantal beperkingen met zich mee.

 

Exalto is al jarenlang een succesvolle leverancier van ruitenwissersystemen voor diverse treinmodellen. Ze hebben veel systemen ontwikkeld die onder zware omstandigheden en in de meeste klimaten over heel de wereld in bedrijf zijn. Hoofd Engineering en Research & Development, Wouter Boer, vertelt over de onverwacht vlotte oplossing die ze dankzij Poly Products hebben gevonden.

 

Alternatieve oplossing

Wouter: “InnoTrans is een tweejaarlijkse grote internationale handelsbeurs voor spoorwegtechnologie en rollend materieel op het Messegelände van Berlijn. Op deze beurs wilden wij onze klanten een alternatieve oplossing presenteren voor de ‘ingewikkelde’ roestvrijstalen tankjes met ruiterwisservloeistof. ‘Ingewikkeld’, omdat ze aan onverwacht strenge eisen moeten voldoen.”

 

Drempel

“De tankjes moeten in de railindustrie onder strikte certificeringen worden gelast”, vervolgt Wouter. Die certificeringen gelden uiteraard voor onze leverancier, maar als assemblerend bedrijf dienen wij diezelfde certificeringen te hebben. Dit zou betekenen dat wij een volledig gecertificeerde lascoördinator in dienst moeten hebben, terwijl er in ons bedrijf niet wordt gelast. Daarnaast speelt gewichtsreductie een belangrijke rol. We zijn voor onze opdrachtgevers altijd op zoek naar gewicht besparende materialen: uiteindelijk scheelt elke kilo!”

 

 

3D-printer

Wouter: “In het verleden had ik al eens met Poly Products te maken gehad. In mijn zoektocht kwam ik bij hen terecht. Het bleek dat zij met behulp van hun 3D-printer onder de naam ENLARG3D (link: https://enlarg3d.nl/) op zeer korte termijn een uitstekend prototype konden leveren! In plaats van het ‘zware’ roestvrijstaal, bieden zij met brandvertragend polyester een veilige en veel lichtere oplossing!”

 

Brandvertragend

“Brandvertragend materiaal is een belangrijke veiligheidseis”, benadrukt Wouter. “Poly Products print een mal, waaromheen de brandvertragende polyester tank wordt opgebouwd. De tanks, met een inhoud tussen tien en twintig liter, beschikken verder over bepaalde elektronica, een niveaumeter en een pompje. Door de snelle levering van Poly Products, konden wij het prototype op InnoTrans al presenteren!”

 

Certificeringen

Wouter: “De voordelen van onze samenwerking met Poly Products, afgezien van het veilige en lichte polyester, is hun ervaring in de railindustrie én bijbehorende certificeringen! Daarnaast worden treinen in series verkocht. De uitlevering gaat met een beperkt aantal per jaar. Dat sluit goed aan bij de kracht van het 3D-printen door Poly Products. Na de vlotte levering van het prototype, is de vervolgstap levering in beperkte series. Wij zijn erg tevreden met de oplossing én de - regionale - samenwerking!”

 

 

LinkedIn

Lees in het interview <LINK> met @Wouter Boer, hoofd engineering bij @Exalto Wiper Technologies, hoe wij hen hebben geholpen met 3D-geprinte polyester ruitenwisservloeistoftanks voor treinen! Onze oplossing biedt veel voordelen voor de railindustrie.

 

#composietdeinnovatieveoplossing #polyproducts #composiet #exaltowipertechnologies #composites #3d-printer #3d-printing #railwipers

 

Facebook

Met onze 3D-geprinte polyester ruitenwisservloeistoftanks hebben wij @Exalto Wiper Technologies een goed alternatief voor de railindustrie geboden. In het interview op onze website <LINK> vertelt @Wouter Boer, hoofd engineering bij Exalto, alles over de voordelen.

 

#composietdeinnovatieveoplossing #polyproducts #composiet #exaltowipertechnologies

 

Instagram

@Wouter Boer, hoofd engineering bij @Exalto Wiper Technologies, vroeg ons polyester ruitenwisservloeistoftanks 3D te printen. Op onze website vertelt hij welke voordelen voor de railindustrie onze oplossing oplevert! Lees het interview via de link in bio!

 

#composietdeinnovatieveoplossing #polyproducts #werkendam #composiet #composites #composite #compositeproducts #exaltowipertechnologies #3Dprint #3Dprinten #totaaloplossingen #oplossingen #uitdaging #technisch #polyestersamenvoegingen #wiper #wipers #innotrans #railwipers #ruitenwisservloeistof #tank #samenwerking

 

Twitter

Lees het interview <LINK> met @Wouter Boer, hoofd engineering bij @Exalto Wiper Technologies, over onze 3D-geprinte polyester ruitenwisservloeistoftanks voor treinen! #composietdeinnovatieveoplossing #polyproducts #exaltowipertechnologies