Zand RecyclingEagle BurgmannUnited RentalsMTOF milieutechniekAuma Benelux BVSPX FLOWMerrem & LaporteGrundfos NederlandBoode BV Waterwell SystemsOranjewoudQM Environmental Services LtdBar Instruments
KSB NederlandAll SolutionsASVDunlop HifexAKD Advocaten en NotarissenWatson MarlowEngineering BVXylem Water Solutions Nederland BVTENTE NV

Gun Detos behuizingen een tweede leven

DD-lak, ook wel De IJssel Dubbelcoat, heeft hardheid in combinatie met flexibiliteit als uitzonderlijke eigenschap. Dat maakt het de ideale lak voor het verlengen van de levensduur van Detos behuizingen. Rob van Mourik, aftersales en opleidingen, is onze specialist.

 

“Wanneer de eigenaar of beheerder van een Detos behuizing het onderhoudsprotocol loslaat, moet de buitenkant van zo’n behuizing na zo’n twintig jaar van een nieuwe beschermlaag worden voorzien”, vertelt Rob.

 

Onderhoudsprotocol

Rob: “Door de Detos behuizing jaarlijks ook van de buitenkant schoon te houden, wordt de levensduur aanzienlijk verlengd. In de praktijk blijkt dit schoonmaakprotocol lastig te handhaven. De behuizingen staan vaak op lastig te bereiken plaatsen, of de discipline ontbreekt. Dan kan na twintig of vijfentwintig jaar de keuze voor compleet nieuwe behuizing worden genomen.”

 

Temperatuurswisselingen

“Maar het aanbrengen van een dubbelcoat laklaag is zeker ook een optie”, vervolgt Rob. “Door de ideale combinatie van hardheid en flexibiliteit is deze lak bij uitstek geschikt wisselende weersomstandigheden over langere tijd het hoofd te bieden. De hardheid beschermt uitermate goed, terwijl de flexibiliteit krimpen en uitzetten onder invloed van temperatuurswisselingen opvangt.”

 

Optimaal glansresultaat

Rob: “Het aanbrengen van deze lak is gespecialiseerd werk: de verwerking van de lak is onderhevig aan een aantal bepalende factoren. Het moet op de juiste dikte gerold of gespoten worden om het optimale glansresultaat te bereiken. Voorafgaand aan het lakken moet er ook een uitgekiend proces worden gevolgd. Daarnaast luistert de luchtvochtigheid waaronder gelakt kan worden ook erg nauw.”

 

Gespecialiseerde partners

“Wij werken met een aantal vaste, gespecialiseerde partners voor grote opdrachten. Wanneer het werkzaamheden betreft die binnen een dag zijn te realiseren, neem ik het werk zelf voor mijn rekening. Het werk aan grotere behuizingen neemt intensievere Arbo-maatregelen met zich mee, zoals bijvoorbeeld het opbouwen van steigers. Het specialistische van het werk schuilt ook in het aanbrengen van de lak op de juiste snelheid, bij de juiste temperatuur en luchtvochtigheid.”

 

Buitenlucht

Rob: “Van april tot en met september voeren we de werkzaamheden vaak in de buitenlucht uit. In geval van slecht weer, maken we ook gebruik van tenten, die we om de behuizing plaatsten. In het najaar en in de winter verplaatsen we de behuizingen naar onze werkplaats, waar ideale omstandigheden gegarandeerd zijn. Door de Detos behuizingen van een nieuwe laklaag te voorzien, verlengen we de levensduur met minimaal tien jaar. Op de begeleidende foto is een behuizing te zien die dient als poort wachthuisje van het Ministerie van Defensie Den Helder. Deze behuizing wordt al 25 jaar gebruikt. Door het aanbrengen van twee laklagen en de nieuwe deuren en ramen heeft deze Detos behuizing een tweede leven gekregen!”

 

Wil je meer weten over de mogelijkheden van renovatiewerk aan onze Detos behuizingen? Neem dan contact met ons op.