Zand RecyclingEagle BurgmannUnited RentalsMTOF milieutechniekAuma Benelux BVSPX FLOWMerrem & LaporteGrundfos NederlandBoode BV Waterwell SystemsOranjewoudQM Environmental Services LtdBar Instruments
KSB NederlandAll SolutionsASVDunlop HifexAKD Advocaten en NotarissenWatson MarlowEngineering BVXylem Water Solutions Nederland BVTENTE NV

De wereld van ENLARG3D

De mogelijkheden van groot formaat 3D-printen zijn ongekend én voortdurend in ontwikkeling! Onder de naam ENLARG3D leveren wij een substantiële bijdrage aan die ontwikkelingen. Ook de opgeleverde projecten van de afgelopen periode geven een zeer divers beeld van de uitgebreide mogelijkheden.

 

Rust & ontspanning

Zo was de Garden Egg Chair een prachtige uitdaging: 3D-printen met zeewier, in opdracht van Klarenbeek & Dros with Ghyczy. De stoel wordt tentoongesteld in het Duitse Vitradesignmuseum voor de tentoonstelling ‘Plastik - die Welt Neu denken’. Ook heeft een student bij ons onderzoek gedaan naar het digitaal printen van straatmeubilair. Hier is een stoel (https://www.polyproducts.nl/nieuws/interview-met-aniek-goossens/ ) uit voortgekomen die niet te zwaar is en een hoog zitcomfort heeft.

 

Ben je op zoek naar totale rust en ontspanning tijdens je werkdag? Welkom in de Megg World! Een mooie samenwerking heeft een schitterend prototype opgeleverd. ENLARG3D heeft een stoel, de stapelbare schaaldelen van de behuizing en de zuil 3D-geprint. De projectpartners waren Blok System Supply, VROEGH Design en Harold van den Bosch.

 

Kunstrenovatie

Onder het kopje ‘kunstrenovatie’ hebben we in opdracht van de Gemeente Den Haag een arm 3D-geprint en van binnen verstevigd. Over dit project kun je hier (https://www.polyproducts.nl/nieuws/renovatie-kunstproject-den-haag/) meer lezen. In opdracht van Beaufort hebben we ook een uniek kunstwerk van kunstenares Goshka Macuga gerealiseerd. Meerdere beelden op sokkels die samen een klein familietafereel vormen. Lees hier (https://www.polyproducts.nl/portfolio/kunst-design/family-module-nieuwpoort/ ) meer over dit kunstwerk.

 

Eindeloze mogelijkheden

Behalve voor ontspanning en kunst dienen onze projecten ook andere doeleinden. Zo heeft ENLARG3D een bijdrage geleverd aan de Pumptracks, die we in samenwerking met Stichting Pumptrack produceren. (https://www.pumptracks.org/) Andere projecten die de 3D-printer afgelopen tijd heeft geprint zijn bijvoorbeeld een lamp en verschillende mallen.

 

Groot formaat

ENLARG3D staat voor groot 3D-printen: bij voorkeur objecten van enkele meters. Eigenlijk alles wat groter is dan een meter! Ook op groot formaat gaan we met 3D-printen in kunststof een stapje verder. Zo realiseren we totaaloplossingen voor onze klanten.

 

Wil je meer weten over ENLARG3D? Bekijk dan de website: https://enlarg3d.nl/.